субота, 2. мај 2009.

HOTELI U HERCEG NOVOM

Hotel "Plaža"

Svi danas postojeci moderni i veliki hoteli u Herceg Novom izgradjeni su sezdesetih godina XX vijeka. Za taj period vezuje se i organizovaniji i intenzivniji razvoj turizma na podrucju hercegnovske rivijere. U Herceg Novom, tacnije u mjestu Zelenika, udaljenom nekoliko kilometara od grada i danas postoji hotel „Plaza Zelenika“ koji se smatra prvim hotelom na hercegnovnskoj rivijeri i pretecom razvoja zdravstvenog turizma u Herceg Novom. Pored toga, u gradu postoji jos niz objekata namijenjenih zdravstvenoj rehabilitaciji i oporavku. Najpoznatiji zdravstveni kompleks je Institut „Dr Simo Milosevic“ u Igalu. Za poboljsanje zdravstvenog stanja pacijenta u Igalu, koriste razlicite tehnike: masaze, elektro terapije, hidro masaze, ljekovitu vodu u bazenima, ljekovito blato i sl... Boravak i usluge rehabilitacionog centra u Igalu, ne koriste samo pacijenti sa teskim povredama, reumatskim i oboljenjima ekstremiteta, vec i sportisti, te rekonvalescenti.

Danas u Herceg Novom postoji 23 hotela. Prema misljenima komisija za ocjenu kvaliteta i standarda, 4 hercegnovska hotela oznacena su sa 4 zvjezdice. To su hoteli: „Villa Aleksandar“, „Jadranska straza“ „Perla“ i hotel „Xanadu“ u Kumboru. Tri zvjezdice imaju 3 hotela : „Villa Mireli“ „Plaza“, „Mediteranski zdravstveni centar“. Dvije zvjezdice zasluzilo je 9 hotela dok 1 zvjezdicu ima 7 hercegnovskih hotela. Smjesteni na samoj obali mora , na najpoznatijem hercegnovskom setalistu Pet Danica hoteli „Villa Aleksandar“ „Perla“ i „Plaza“ svojim sadrzajima i ponudom ucinice da dozivite svu ljepotu Herceg Novog i njegove prirode. Pomenuti hoteli osim smjestaja u udobnim, luksuznim apartmanima posjeduju i razlicite vrste specijalizovanih restorana, depadanse, hotelske vile, kongresne sale, otvorene i zatvorene bazene, trim kabinete, klimatizaciju, terase za suncanje, te najcesce sopstvene plaze.

Kada su u pitanju zelje savremenih i bolje plateznih turista, obavezno moramo pomenuti i hotel „Xanadu“,smjesten u mjestu Kumbor, koje je 6 km udaljeno od centra Herceg Novog. Osim luksuznog i modernog izgleda, kako hotela, tako i soba i apartmana, hotel posjeduje i restoran, bazen, saunu, teretanu, trim kabinet, konobu te sopstveni parking.

Na samoj obali - 10 km udaljen od Herceg Novog, smjesten je jos jedan interesantan objekat, to je hotel „Delfin“. Hotel ima restoran ogromnih kapaciteta, 660 sjedista na otvorenom, prodavnicu suvenira, butik, knjizaru, frizerski salon, ambulantu, disko klub, terene za male sportove, 4 fitnes sale i sopstvenu plazu. Takodje u Herceg Novom ima jos mnogo lijepih hotela u kojima se gosti mogu veoma lijepo osjecati i odmarati, kako tokom ljetnjih, tako i tokom zimskih mjeseci.

Po nesto pristupacnijim cijenama od hotelskih, mozete prijatno odmarati i u privatnim sobama i apartmanima. Objekata koji nude takvu vrstu smjestaja Herceg Novi je pun. Prema podacima koji su poznati Turistickoj organizaciji grada, u opstini Herceg Novi danas je preko 20.000 kreveta u privatnom smjestaju. U privatnim i veoma modernim vilama i apartmanima nalazi se preko 3.000 lezaja. Ostali dio odnosi se na privatne kuce u kojima su vecinom sobe prve ili druge kategorije. Svi kapaciteti u privatnom smjestaju raspolazu svim potrebnim udobnostima koje zadovoljavaju zelje i odgovaraju standardima savremenog gosta. Ukoliko ste prvi put u Herceg Novom i odlucite se da boravite u privatnoj reziji, informaciju o privatnim smjestajnim kapacitetima i mogucnostima boravka mozete potraziti putem interneta ili u preko 30 turistickih agencija u gradu, ali i u Turistickoj organizaciji Herceg Novog. Apartmani i uglavnom luksuzne sobe koje posjeduje vecina privatnih kuca i vila nalaze se na veoma atraktivnim lokacijama, ili su tako locirane da se sa njihovih balkona i terasa moze lijepo vidjeti hercegnovska rivijera. Privatne kuce i vile ponudice Vam zasebne parkinge za Vas automobil a postoji i mogucnost koristenja privatne garaze. Takodje, jedan dio privatnih objekata namijenjenih izdavanju u Herceg Novom posjeduje bazene i terase za odmor i rekreaciju, pa se na plazama ne morate zadrzavati cijelog dana.


2 коментара:

Andrija је рекао...

Sve je istina sto ste napisali i o hercegnovskim hotelima ali jedini problem u Herceg Novom su parkinzi koji se naplacuju u skoro svakom uglu u Herceg Novom.Pa cak i stanari koji zive u centru grada moraju da placaju parkinge ispred svoje kuce ali nemaju obezbjedjeno parking mjesto.Parkinge drzi Opstina Herceg Novog koji ne odgovaraju za bilo kakvu stetu nacinjenu na parkinzima sto ne odgovara stanovnicima a pogotovo turistima!

ana djuraskovic је рекао...

Hvala Andrija, upravo ste mi dali ideju za sledeci post!